EleKtrische voertuigen

Hybride of volledig elektrische voertuigen

“De transitie naar uitstootarme of zelfs uitstootvrije voertuigen is al een aantal jaren in uitvoering. Vandaag worden er diverse volledige elektrische voertuigen aangeboden die in de meeste gevallen de klassieke verbrandingsmotor perfect kunnen vervangen. Voor specifieke gevallen of bij bestuurders die nog twijfelen, kan er als tussenstap gekozen worden voor een hybride wagen.
Uiteraard betekent dit voor zowel de eigenaar als de garagist een aanpassing in werking en gebruik.
Bij Naecon volgen we deze evolutie op de voet. Een aantal vereiste opleidingen, trainingen en investeringen zijn reeds uitgevoerd.”

Electrische wagen kopen?

Overstappen van een benzine of diesel wagen naar een elektrische variant is een belangrijke stap. Allicht zit u met veel vragen omtrent de juiste keuze en het gebruik. Gaat het over een eerste of tweede wagen in het gezin? Wat met het het verwachte bereik? Hoe wordt de wagen het best opgeladen?…  Dit zijn maar enkele voorbeelden van de vele vragen die we regelmatig krijgen van onze klanten die willen overstappen op een elektrische of hybride wagen.

Maar geen nood onze specialisten kennen het antwoord en samen kijken we voor de beste oplossing in uw specifiek geval.

De merken waarvoor Naecon onafhankelijk specialist is voorzien reeds in diverse elektrische voertuigen, zoals de Volkswagen ID3 en ID4, de BMW i3 en IX3, Porsche Taycan, Mercedes EQA, EQB, EQC, EQS en EQV e.a.

Een frequent terugkerende opmerking is toch de aanzienlijke meerprijs voor een elektrische wagen. Veel mensen kijken enkel naar de aankoopprijs, maar een veel betere praktijk is het volledige prijskaartje te bekijken voor de verwachte gebruiksduur van de wagen. De TCO of Total Cost of Ownership. Wat zijn na de kosten van de aankoop, de andere kosten om de wagen te gebruiken?
Het verbruik en onderhoud zijn opmerkelijk goedkoper, ook fiscaal is er heel wat voordeel, zowel voor bedrijven als particulieren.
In veel gevallen is ook de verzekering goedkoper bij een elektrische wagen.

 

Laadpaal thuis of op het werk.

Terwijl de wagen geparkeerd staat wordt deze opgeladen. De wagen thuis of op het werk opladen is heel eenvoudig. De meeste fabrikanten van elektrische wagens voorzien een lader die zo in het stopcontact past. Dit is de meest eenvoudig manier van laden maar ook de traagste, 8 à 12 uur is geen uitzondering voor een voledige laadbeurt.
Een specifieke thuislader of wallcharger is dan een snellere oplossing. Deze kan de laadduur al snel halveren, zeker als de lader op drijfkracht wordt aangesloten. Het is een meer permanente lader met vaste kabel en ook geschikt om buiten te installeren op de gevel of in de carport.

Maak gebruik van onze expertise om te bepalen wat voor u de beste laadoplossing is voor bij u thuis of in het bedrijf.

Service en onderhoud

Het onderhoud en service bij een elektrische wagen is een compleet ander verhaal dan bij een klassieke wagen. Er zijn immers heel wat minder slijtage gevoelige onderdelen, denk maar aan bijvoorbeeld; de waterpomp, uitlaat, bougies of gloeikaarsen, brandstofpompen en -filters, startmotor, alternator, luchtfilter, injectoren, versnellingsbak, koppeling, …

Maar uiteraard kan er steeds iets fout gaan, in dit geval kan u rekenen op onze goed opgeleide technici.

electric-parking

Wagens met Full Service

Professionele aanpak

Bel ons

Onafhankelijk specialist Mercedes Benz, Audi, BMW, Volkswagen, Skoda Seat, Porsche
Service & herstelling alle merken
Verkoop – Import van Duitse wagens
Bosch Car Service, Iveco Service, Lease Plan (Leasing-klanten welkom)